Κρατήστε τους κλέφτες μακριά από το μαγαζί σας

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Όταν δεν έχετε κόσμο που να χρειάζεται βοήθεια ή επίβλεψη μέσα στο κατάστημα, κάντε βόλτες στην είσοδο για να ρίχνετε ματιές στο τί γίνεται έξω από την πόρτα σας. Κάποιος επίδοξος ληστής με κουκούλα δεν κυκλοφορεί στους δρόμους με αυτήν, αλλά τη φορά λίγο πριν μπει στο κατάστημα. Ο τύπος αυτός που κρύφτηκε πίσω από την κολόνα μόλις σας είδε, ίσως σας θυμίζει κάτι. Εχτές δε χάζευε πάλι τη βιτρίνα απέναντι κοιτώντας κλεφτά προς το μέρος σας;
Η καλή γειτονία είναι δύσκολη μεν, απαραίτητη δε. Το να έχετε καλές σχέσεις με τους γειτονικούς καταστηματάρχες είναι πολύ σημαντικό. Εσείς μπορεί να δείτε μια ύποπτη κίνηση που να αφορά σε αυτούς, αλλά και αυτοί να δουν κάτι που να επιβουλεύεται εσάς.

Φωνάξτε φίλους σας για καφεδάκι σε ώρα λειτουργίας, ειδικά αν είστε γυναίκα, καλό είναι να μη μένετε μόνη σας πολλές ώρες. Ένα άδειο κατάστημα εκτός από άσχημη εντύπωση, δίνει και την εικόνα του εύκολου στόχου.
Αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, συνεννοηθείτε με τα υπόλοιπα καταστήματα της γειτονιάς και αναθέστε σε έναν φύλακα την ομαδική φύλαξή σας, έτσι  ώστε να περιπολεί στα καταστήματα όλων σας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα εμπορικά κέντρα έχουν πολύ μικρά ποσοστά εγκληματικότητας μιας και σχεδόν όλα φυλάσσονται.

©2004-2019 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Σύμβουλος επί θεμάτων Ασφαλείας

Η εγκληματικότητα στις μέρες μας βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη, παρουσιάζοντας δυστυχώς αυξητικές τάσεις, κυρίως εναντίον του πιο αδύναμου κομματιού της κοινωνίας μας… τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους.
Ζούμε σε συνθήκες Πολέμου και σε έναν πόλεμο επιβιώνουν μονάχα οι τυχεροί και οι εκπαιδευμένοι. Μην αφήνεστε στην τύχη σας.
Εκπαιδευθείτε!
Από την εκπαιδευτική ύλη του Εκπαιδευτικού Κύκλου Μαθημάτων μου «Οδηγός Επιβίωσης στο Σήμερα».
Την Θεωρία μπορείτε να διαβάσετε στο ομώνυμο βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Εκδόσεις»
στην Πράξη μπορείτε να εκπαιδευτείτε στα σεμινάριά μας.

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.