Social Media  
   
 
   
  Ο θαυμάσιος και θαυμαστός Έρως
 
 

Το E.L.P.I.S. είναι μια υπέρ ταχύρρυθμη Μέθοδος Διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας, με την βοήθεια της οποίας ο μαθητής ή η μαθήτρια όχι μόνο διδάσκεται τους κανόνες της αγγλικής γλώσσας αλλά, ακόμη πιο σημαντικό, αποκτά έναν διευρυμένο τρόπο Σκέψης…

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 
   
 

Αλήθεια… πιστεύετε στο “γραμμένο”;
Στην Αρχαιότητα πιστευόταν ότι όταν γεννιόταν ένας άνθρωπος, οι Τρείς Μοίρες (άλλο πρόσωπο της Τριπλής, Λευκής Θεάς), η Κλωθώ, η Άτραπος και η Λάχεσις ύφαιναν το μερίδιό του στην Ζωή, την «μοίρα» (από το μερίδιο).
Καθίστε πίσω στην καρέκλα σας, χαλαρώστε με λίγη μουσική του γούστου σας και σκεφθείτε:
Ο Έρως, ο δυνατότερος των Θεών, της Ουράνιας Αφροδίτης και όχι της Πανδήμου για τους πιο «μυημένους», ήταν ο τρίτος στην Δημιουργία (κατά τον Ησίοδο).
Ήταν, για εμένα, Αυτός που έδινε, και δίνει, νόημα στην Δημιουργία.
Θα μου πείτε τί σχέση έχει αυτό με το Σήμερα…
Μεγάλη!!!

Οι άνθρωποι έχουν πάψει να ερωτεύονται άλλους ανθρώπους, παρά μόνο τον εαυτό τους…
και χάνουν έτσι την μεγαλύτερη Δύναμή τους, σε μια Πραγματικότητα μίζερη, η οποία «Πραγματικότητα» σκοπό της έχει να τους στίψει και μετά να τους πετάξει.
Σύμφωνα με την Ορφική Παράδοση, όταν δημιουργήθηκε ο άνθρωπος ήταν πολύ αλαζόνας και για να τον τιμωρήσει ο Θεός τον έκοψε στη μέση, διαχωρίζοντας το Αρσενικό από το Θηλυκό (Πλάτων, Συμπόσιο 189d – 193d).
Έκτοτε, τα δύο μισά περιπλανιώνται άσκοπα και αγκαλιάζονται μεταξύ τους, ψάχνοντας να βρουν το άλλο τους μισό για να ολοκληρωθούν σαν Υπάρξεις.
Πολύ σπάνια γίνεται να συνταιριάξουν τα αυθεντικά μισά, αλλά όταν γίνεται…
το αποτέλεσμα είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

Σκεφτείτε λίγο…
Απορροφημένοι και απορροφημένες στις ανούσιες λεπτομέρειες μιας Καθημερινότητας που σας ρουφάει, μήπως χάνετε κάποια «σημαδάκια» που σας ωθούν στην Ολοκλήρωση;
Ένα «κλειδάκι»:
κάποιος που θέλει να σας ελέγξει, το Σύστημα, ένας άλλος άνθρωπος, μια ομάδα ανθρώπων κ.ο.κ., θα φροντίσει να σας αφήσει «μισούς», παρουσιάζοντας μπροστά σας ένα σωρό προβλήματα για να σας αποσπάσει την προσοχή.
Γιατί γνωρίζει πως άνθρωπος ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ, είναι άνθρωπος ανίκητος.
Μην παίζετε το παιχνίδι του…
όταν ο Άνθρωπος είναι ευτυχισμένος και ερωτευμένος, μπορεί να ξεπεράσει κάθε σκόπελο που θα βρει μπροστά του.

Κόρη του Θαύμαντα είναι η Ίρις…
αυτή που χρωματίζει και φωτίζει τον θνητό βίο του Ανθρώπου, όταν ο Έρως κεραυνοβολήσει τον στόχο του και τον μετατρέψει σε έναν μικρό Θεό, έτοιμο να κάνει θαύματα για τον άνθρωπο που θαυμάζει.
Το να θαυμάζεις με το να είσαι ερωτευμένος, είναι τόσο ίδια, μα τόσο διαφορετικά, όσο και τα αντικρουόμενα συναισθήματα που προκαλούν.
Όταν Θαυμάζεις έναν άνθρωπο θέλεις να τρέξεις κοντά του, σαν νυχτοπεταλούδα που έλκεται από την Φλόγα της φωτιάς.
Παράλληλα όμως, συνειδητοποιώντας πως είσαι ερωτευμένος με αυτόν τον άνθρωπο, θέλεις να τρέξεις μακριά του, από φόβο μην καείς από την φωτιά που φουντώνει στα στήθη σου και κάψεις άθελά σου και τον άνθρωπο που αγαπάς…
όταν τα φτερά του Πτέρωτα αναπτύσσονται μέσα σου, φουσκώνοντας την Ψυχή σου μέχρι να ξεσκίσει το γήινο σαρκίο σου για να συναντήσει την Ψυχή της Σάρκας του ανθρώπου που σου γέννησε αυτό το συναίσθημα.

Αν το συναίσθημα είναι αμοιβαίο, οι Ψυχές συναντώνται πέρα από τα δεσμά του Χρόνου και του Χώρου, φέρνοντας κάποια Στιγμή και τις σάρκες κοντά, ενώνοντάς τες "εις Σάρκα και Ψυχή ΜΙΑ".
Αν όχι, η Ψυχή του ερωτοχτυπημένου περιπλανιέται στο Άχρονο Χάος σαν χαμένη, αιώνες πριν και έπειτα η σάρκα που την φέρει γίνει αστρόσκονη.

Ο Οδυσσέας για ένα βλέμμα της Πηνελόπης και ένα άγγιγμά της, περιπλανήθηκε στο Σύμπαν ολόκληρο, απέρριψε θεές και την ίδια την Αθανασία, γιατί ήξερε ότι είχε βρει το «μισό» του.
Τα προβλήματα και οι σκόπελοι της Καθημερινότητας είναι για όλους τους ανθρώπους, όπως και κάθε άνθρωπος έχει ένα «μισό» που του είναι «γραμμένο» κατά την Δημιουργία του.
Η Δύναμη που αποπνέει η Ολοκλήρωση ενός Ερωτευμένου Ανθρώπου είναι μόνο για τους Εκλεκτούς.

Η μεγαλύτερη πλάνη είναι να πιστεύουμε πως ο Οδυσσέας πάλευε για να επιστρέψει στην Ιθάκη.
Όχι…
Αν το μυαλό του και η καρδιά του δεν ήταν αφιερωμένα στην Πηνελόπη, θα είχε πιάσει λιμάνι στην Κίρκη ή την Καλυψώ, με τις πολλές χάρες, τα μεγάλα παλάτια και τα γόνιμα νησιά.
Λίγες φορές ο Οδυσσέας αναφέρει τον άγονο τόπο του με νοσταλγία, πολύ λιγότερες απ’ όσες αναφέρει την σύντροφό του και την Δύναμη της κοινής τους κλίνης…
του καμβά όπου η πάλη των γυμνών τους κορμιών ζωγράφιζε ηρωικές μάχες που ούτε στην Τροία δεν μπόρεσε να ανταμώσει, έτσι ώστε να κάνουν την καρδιά του να χτυπά πιο μανιασμένα στο στήθος του, θυμίζοντάς του πως είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ.

Η Ιδέα Της είναι πιο δυνατή και από την μανία της πιο άγριας Θάλασσας του Αγνώστου…
και ακόμη και αν ο Πολεμιστής ναυαγήσει, αυτή η Ιδέα θα είναι το κίνητρο Αγώνα για να επιστρέψει σε Εκείνη, ακόμη και σε μιαν Άλλη Ζωή.
Τα Μαγικά Πλάσματα που ταξιδεύουν στον Χώρο και τον Χρόνο μέχρι να ανταμώσουν ξανά και ξανά και ξανά, νιώθουν κάτι περίεργο όταν οι ματιές τους ανταμώνουν…
όχι απαραίτητα με τρόπους απόλυτα «φυσιολογικούς» για τον μέσο άνθρωπο.

Και είναι αυτός ο Ιερός Τρόμος που τους θυμίζει πως είναι Σύντροφοι-Ταξιδευτές του Χωροχρόνου, καταδικασμένοι να ανταμώνουν σε όλες τις "συχνότητες" του Μεγάλου Παιχνιδιού που ονομάζεται Ζωή.
Μία συχνότητα στην οποία είμαστε συντονισμένοι αυτήν εδώ την στιγμή και εσείς που με διαβάζετε και εγώ που γράφω.
Αμφότεροι συντονισμένοι στην συχνότητα που οι Μούσες μου υπαγορεύουν αυτά που θέλουν να ακουστούν…

Η Κραυγή ενός σιωπηλού έρωτα έχει την δύναμη να διαρρήξει Σύμπαντα…
Η Δύναμη του κεραυνού ενός κεραυνοβόλου έρωτα, είναι ικανή να γεννήσει Σύμπαντα.

…Στο Παιχνίδι των Αγγέλων, ο αέναος στροβιλισμός στην Φλόγα του Πάθους, κάνει το Δύο, Ένα, πλήρες και αύταρκες.
Άνδρας και Γυναίκα, μαζί στη νέα μορφή…
Τότε, η Πύλη για τα Ηλύσια Πεδία στέκει ορθάνοικτη, ενώ ο Νέος Άνθρωπος διαβαίνει το κατώφλι της Αθανασίας…

   
 
 

Το άρθρο, μαζί με πολλά ακόμη της κατηγορίας "Η Δύναμη της Γνώσης", μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο "Η Φλόγα των Μυστών", βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ και στην ενότητα "Εκδόσεις" με τα βιβλία του αρθρογράφου, συμπληρώνοντας έτσι τα κομμάτια από το παζλ μιας απόκρυφης "Πραγματικότητας" ορατής από λίγους, η οποία είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, πραγματική από αυτήν που βιώνουν οι Πολλοί γύρω μας.

Και η Πραγματικότητα γύρω σας, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια...

  ©2004-2018 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος
   
 

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
International Bodyguard Association (I.B.A. Great Britain)
International Security Consultancy (I.S.C. Israel)
English Language Institute - University of Michigan, U.S.A.
Member of the Hellenic American Union

   
 
  Copyright ©2004-2018 Nick Panagodimitropoulos. All rights reserved.