Social Media  
   
 
   
  Γνώμες
 
 

Το E.L.P.I.S. είναι μια υπέρ ταχύρρυθμη Μέθοδος Διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας, με την βοήθεια της οποίας ο μαθητής ή η μαθήτρια όχι μόνο διδάσκεται τους κανόνες της αγγλικής γλώσσας αλλά, ακόμη πιο σημαντικό, αποκτά έναν διευρυμένο τρόπο Σκέψης…

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 
   
 

Αν αυτός που είσαι δεν αρέσει σε κάποιον του οποίου η γνώμη είναι σημαντική για εσένα, πριν αλλάξεις εσύ, βεβαιώσου πως αυτός ο κάποιος έχει καλό γούστο.
Ο αγώνας που κάνεις για να γίνεις αυτό που θέλουν οι άλλοι να γίνεις, σου στερεί την ενέργεια που χρειάζεσαι για να γίνεις αυτό που στα Αλήθεια είσαι.
Με το να είσαι ο εαυτός σου είναι βέβαιο πως δεν θα αρέσεις σε όλους…
θα αρέσεις όμως σίγουρα σε εκείνους τους ανθρώπους που πρέπει. Και πάνω απ’ όλα, είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα αρέσεις στον Εαυτό σου…

Εάν σπαταλάς χρόνο να ασχολείσαι με αυτούς που ασχολούνται με εσένα, δεν θα έχεις χρόνο να ασχοληθείς εσύ ο ίδιος με τον εαυτό σου…
το να διαφέρεις από τους πολλούς είναι από μόνο του αφορμή για φθονερά σχόλια από ανθρώπους που είναι όλοι ίδιοι.
Μην σε ενοχλεί η άσχημη γνώμη που μπορεί να έχουν κάποιοι για εσένα, οι άνθρωποι πάντα εκφέρουν γνώμες, ιδιαίτερα για αυτούς που θαυμάζουν ή φθονούν…
να σε ενοχλεί αν αυτή τους η γνώμη είναι σωστή…
Αυτοί που μιλάνε σε εσένα σχολιάζοντας αρνητικά τους άλλους, είναι μαθηματικά βέβαιο πως μιλούν στους άλλους σχολιάζοντας αρνητικά εσένα.
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι βελτιώνουν συνεχώς την Ζωή τους…
οι αποτυχημένοι προσπαθούν να χαλάσουν τις ζωές των άλλων.
Όταν αγαπάς κάποιον δεν μπορείς να τον βγάλεις από την καρδιά σου…
όταν μισείς κάποιον, δεν βγαίνει με τίποτα από το μυαλό σου.
Και στις δύο περιπτώσεις, η Θέλησή σου έχει δεσμευτεί από αυτόν που αγαπάς ή που μισείς…
χωρίς να είναι ποτέ ξεκάθαρο το πού αρχίζει το ένα συναίσθημα και που τελειώνει το άλλο.

Ο σώφρων άνθρωπος παραδειγματίζεται από αυτόν που θαυμάζει…
ο μικρόψυχος εγωιστής απλά τον αντιπαθεί.
Και οι δύο όμως παραμένουν βαθειά ερωτευμένοι με το πρόσωπο του θαυμασμού τους.
Ο σώφρων αγαπάει και τους δύο, ο μικρόψυχος μισεί και τους δύο.
Ο πρώτος είναι ευτυχισμένος γιατί εξελίσσεται…
ο δεύτερος δυστυχεί γιατί μένει πίσω.
Υπάρχουν 2 τρόποι να βρεθείς στο ίδιο επίπεδο με κάποιον που θαυμάζεις, συνειδητά ή μη, και στέκεται ψηλότερα από εσένα.
Ο πρώτος είναι να παραδειγματιστείς από αυτόν και να προσπαθήσεις να ΓΙΝΕΙΣ καλύτερος από ότι είσαι, έτσι ώστε να ΑΝΕΒΕΙΣ στο επίπεδό του.
Ο δεύτερος είναι να προσπαθήσεις να τον κάνεις ΝΑ ΦΑΝΕΙ χειρότερος από ότι είναι, έτσι ώστε ΝΑ ΝΟΜΙΣΕΙΣ πως κατέβηκε στο δικό σου.
Από τους δύο τρόπους, ο πρώτος είναι αυτός που σε βοηθάει να κινηθείς μπροστά στον Δρόμο σου και να εξελιχθείς. Ο δεύτερος αντιθέτως είναι αυτός που σε πηγαίνει ακόμη πιο πίσω στην εξέλιξή σου, κατεβάζοντάς σε σέ ακόμη χαμηλότερο επίπεδο.

Όταν μπορείς και κοιτάζεις στα μάτια τον εχθρό που μέχρι χθες σου φαινόταν πολύ ψηλά για να αναμετρηθείς μαζί του, δύο πράγματα, ή και συνδυασμός τους, συμβαίνουν:
Έχεις καταφέρει να τον κατεβάσεις στο δικό σου επίπεδο, εργαζόμενος με μεθοδικότητα για να καταστρέψεις τα θεμέλιά του, ή…
έχεις καταφέρει να ανέβεις στο δικό του επίπεδο, στηριζόμενος στην συνεχή σου Εκπαίδευση, Υπομονή και Επιμονή.
Σε κάθε περίπτωση, έχεις τηρήσει την Ύψιστη Αρχή της Τέχνης του Πολέμου:
“Ο Πολεμιστής θεωρεί τον εαυτό του τυχερό να έχει καλούς φίλους για να ζει καλά, και ικανούς εχθρούς για να γίνεται καλύτερος.
Και τότε γίνεται Παίκτης…”

Οι Άριστοι σπάνια είναι αρεστοί, εκτός και αν οι Μέτριοι δεν τους αντιμετωπίσουν με Φθόνο, αλλά σαν Κίνητρα Διάκρισης.
Για τους Ποταπούς δεν τίθεται καν θέμα, οι παρωπίδες του Φανατισμού τους δεν τους επιτρέπουν καν να δουν πως υπάρχει και κάτι Άλλο, διαφορετικό από την εικόνα που ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως δείχνει ο Καθρέφτης που αυτοί βλέπουν.

   
 
 

Το άρθρο, μαζί με πολλά ακόμη της κατηγορίας "Η Δύναμη της Γνώσης", μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο "Η Φλόγα των Μυστών", βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ και στην ενότητα "Εκδόσεις" με τα βιβλία του αρθρογράφου, συμπληρώνοντας έτσι τα κομμάτια από το παζλ μιας απόκρυφης "Πραγματικότητας" ορατής από λίγους, η οποία είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, πραγματική από αυτήν που βιώνουν οι Πολλοί γύρω μας.

Και η Πραγματικότητα γύρω σας, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια...

  ©2004-2018 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος
   
 

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
International Bodyguard Association (I.B.A. Great Britain)
International Security Consultancy (I.S.C. Israel)
English Language Institute - University of Michigan, U.S.A.
Member of the Hellenic American Union

   
 
  Copyright ©2004-2018 Nick Panagodimitropoulos. All rights reserved.