Social Media  
   
 
   
  Συνείδηση της Αλλαγής
 
 

Το E.L.P.I.S. είναι μια υπέρ ταχύρρυθμη Μέθοδος Διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας, με την βοήθεια της οποίας ο μαθητής ή η μαθήτρια όχι μόνο διδάσκεται τους κανόνες της αγγλικής γλώσσας αλλά, ακόμη πιο σημαντικό, αποκτά έναν διευρυμένο τρόπο Σκέψης…

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 
   
 

Ταξιδεύουμε στον Χώρο και τον Χρόνο…
στο Μηδέν και το Άπειρο…
στο Παντού και το Πουθενά.
Και αλλάζοντας μένουμε οι ίδιοι…
παραμένοντας ίδιοι βιώνουμε την βαθύτερη αλλαγή, μιας και κάτι στάσιμο στην Ροή
του Χρόνου, μεταβάλλεται σε κάτι άλλο…
σε κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που στάθηκε στην αρχική θέση στον Χωροχρόνο.

Όμως…
η αλλαγή που συμβαίνει μέσα στην ακινησία, είναι τελείως διαφορετική από την Αλλαγή που επιφέρει η Κίνηση. Στην πρώτη αλλάζει η Πραγματικότητα και κατ’ επέκταση και ο Παρατηρητής μέσα σε Αυτήν.
Στην δεύτερη όμως…
γεννιέται η Μαγεία.
Γιατί ο Παρατηρητής είναι αυτός που αλλάζει την Πραγματικότητα…
και μέσα από την Αλλαγή που επιφέρει στο περιβάλλον του, αλλάζει το σημαντικότερο πράγμα.
Τον Εαυτό του…
Ο Κόσμος δεν αλλάζει ποτέ…
μα από μόνη της η προσπάθεια να Τον αλλάξεις, είναι ικανή να αλλάξει Εσένα για πάντα…

Όπως κρατάμε καθαρό το σπίτι μας, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να κρατάμε καθαρή και την ζωή μας.
Πετώντας κάθε μέρα τα σκουπίδια μακριά μας…
Το να αφαιρείς από την ζωή σου βλαβερές συνήθειες και ανθρώπους, είναι σαν να κόβεις κάτι εθιστικό, κάτι χωρίς το οποίο δεν μπορείς να φανταστείς την ζωή σου.
Στην αρχή η απουσία τους είναι αισθητή και σου λείπουν, αλλά όταν ο οργανισμός σου καθαρίσει από τις τοξίνες της παρουσίας τους και δεις τις ΑΛΗΘΙΝΕΣ σου δυνατότητες και δυνάμεις, δεν μπορείς καν να τα φανταστείς σαν μέρος της ζωής σου ξανά.

Η Ενέργεια που σου λείπει για να επιτύχεις τις αλλαγές που θέλεις στην ζωή σου, είναι η ενέργεια που σου στοιχίζει η συναναστροφή σου με ανθρώπους που δεν θέλουν να αλλάξεις, γιατί τρέφονται από τις ενεργειακές δονήσεις της Μιζέριας την οποία σου υποβάλουν.
Στην ατελή τους φύση αυτοί οι άνθρωποι θέλοντας να σε κοιτάζουν αφ’ υψηλού, δεν προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι ώστε να βρίσκονται σε ένα υψηλότερο του δικού σου επιπέδου, αλλά κάνουν ό,τι μπορούν για να σου ρίξουν την ψυχολογία, μειώνοντάς σε έτσι και τόσο ώστε να κατέβεις εσύ στο επίπεδό τους.

Το να είσαι συνεχώς διαθέσιμος σε ανθρώπους που σε θυμούνται μόνο όταν σε έχουν ανάγκη είναι καταστροφικό για τον Εαυτό σου… δείχνει έλλειψη αυτοσεβασμού, κάτι που μειώνει την Αξία σου, άρα και την Δύναμή σου.
Κάποιοι άνθρωποι, ή καλύτερα κάποιοι Ενεργειακοί Βρικόλακες, σε πλησιάζουν επανειλημμένως γιατί σε χρειάζονται, όχι γιατί τους είσαι σημαντικός εσύ σαν άνθρωπος, αλλά γιατί η Ενέργειά σου είναι η τροφή τους. Το πρώτο πράγμα που θα σου προσάψουν σαν κατηγορία στοχεύοντας στην Συναισθηματική σου Νοημοσύνη όταν, έχοντας βγάλει τις παρωπίδες του Συναισθήματος και τους δεις με το Μάτι της Λογικής, αρνηθείς να τους “ταΐσεις”, είναι πως άλλαξες και κοιτάς μόνο τον εαυτό σου.

Κάτι που δεν κατάφερες δεν είναι κάτι που δεν μπόρεσες.
Είναι κάτι που δεν θέλησες αρκετά, δίνοντάς του την απαραίτητη Ενέργεια Υλοποίησης…
Δύναμη είναι η Ενέργεια Υλοποίησης που σε κάνει να φωνάζεις δυνατά πως αυτά που οι αδύναμοι θεωρούν αδύνατα εσύ ΜΠΟΡΕΙΣ να τα κάνεις δυνατά.

Η Δύναμη που σου στερούν οι ενεργειακοί βρικόλακες, ή απλά κόλακες, είναι η Ενέργεια που θα έπρεπε να μοιράζεσαι με τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ φίλους. Γιατί αυτή η Ενέργεια όχι απλώς δεν σπαταλιέται, αλλά ενισχύεται από την δύναμη της Φιλίας και δυναμώνει τόσο εσένα, όσο και αυτούς που στα ΑΛΗΘΕΙΑ σε αγαπάνε.
Όλοι οι άνθρωποι κατά καιρούς αλλάζουμε, άλλοτε γιατί το θέλουμε, άλλοτε γιατί αναγκαζόμαστε. Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ φίλος θα σε ενισχύσει όταν αλλάζεις προς το καλύτερο, αλλά πιο σημαντικό, θα σε προειδοποιήσει όταν η αλλαγή που υφίστασαι είναι προς το χειρότερο.
Σε αντίθεση με τον κόλακα-βρικόλακα που θα ενισχύσει την “κατρακύλα” σου με κολακείες που θέλεις, μα δεν πρέπει να ακούσεις, έτσι ώστε ο ίδιος να επιχαίρεται με την Πτώση σου και να αισθάνεται καλύτερός σου.

Όλοι οι άνθρωποι αποζητούν την Αλλαγή… εμπεριέχει το σπέρμα της Γέννησης του Νέου.
Όλοι οι άνθρωποι φοβούνται την αλλαγή… έχει μέσα της την μυρωδιά του Θανάτου του Παλιού.
Αν όμως ξεπεράσεις αυτόν τον Φόβο και συμμετάσχεις ενεργά στην γέννηση του νέου σου Εαυτού, ο πρώτος που θα εκπλαγεί με τα θαύματα που μπορείς να επιτύχεις αν πραγματικά το ΘΕΛΕΙΣ, είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.

Η διαφορά του μέσου ανθρώπου από τον Πολεμιστή, είναι πως ο μέσος άνθρωπος αλλάζει επειδή αναγκάζεται, ενώ ο Πολεμιστής αλλάζει γιατί το θέλει…
η Ανάγκη είναι σύμβουλος των Πολλών…
η Θέληση των Εκλεκτών.
«Δεν υπάρχει το «δεν μπορώ» μα το «δεν θέλω»», λένε όσοι μισοπιστεύουν στα θαύματα.
«Και ΜΠΟΡΩ και ΘΕΛΩ», λένε όσοι κάνουν θαύματα…

Αφού δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα σε και για όσους υποβαθμίζουν την μία και μόνη Ζωή που μας μοίρασαν οι Μοίρες να ζήσουμε, ας κατηγορηθούμε τουλάχιστον για προσπάθειες αναβάθμισής Της…
ας δούμε τον κόσμο γύρω μας με Άλλα Μάτια, αεικίνητα και δραστήρια…
και σίγουρα πολλά θα αλλάξουν προς το καλύτερο.
Έχοντας λάβει τα κατάλληλα ερεθίσματα…
ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι θα τα αλλάξουμε.

Την Θεωρία την κατέχουμε καλά…
καιρός να την εφαρμόσουμε στην Πράξη, χτίζοντας τον προσωπικό μας Μύθο, πέρα από παραμύθια, περνώντας το Όνομά μας στην Ιστορία.
Τα λόγια μας είναι απλά Άνεμος, τα γραπτά μας είναι απλά λέξεις, οι πράξεις μας είναι αυτές που μας κάνουν να διαφέρουμε, κάνοντας την Διαφορά.
Πράττοντας, γινόμαστε Ήρωες (champions)…
και οι Πύλες της Κοινωνίας του Χρυσού Έψιλον στέκουν ορθάνοικτες, εκεί όπου η Ήρα, Δέσποινα των Ανέμων και Κυρά του Παγωνιού, υποδέχεται την Καρδιά του Ήρωα Ηρακλέους…
του Κλέους (δόξα) του ήρωα Αλκείδη, που έχοντας κατακτήσει την Αθανασία και νυμφευθεί την Ήβη, μένει αιώνια νέος (κούρος).

Για να ξεχωρίσεις από τους Πολλούς, θα πρέπει να μην λειτουργείς όπως οι πολλοί.
δεν μπορείς να βγεις «στον αφρό» με τους Ελάχιστους Εκλεκτούς, αν δεν αναταράξεις τα λιμνάζοντα νερά κάνοντας «κύματα».
Για να επιτύχεις σαν πρωταγωνιστής, θα πρέπει να είσαι σεναριογράφος, σκηνοθέτης αλλά και παραγωγός του Έργου της Ζωής σου.
Σε ό,τι και αν κάνεις στην ζωή σου, να αφήνεις το δικό σου αποτύπωμα…

Ένας ανεμοστρόβιλος ξεκινά από ένα μελτέμι…
μια χιονοστιβάδα από ένα χαλίκι.
Μια επανάσταση από έναν και μόνον άνθρωπο…
η Αλλαγή από μία και μόνη ιδέα.
Αρκεί να γίνει Πράξη από τον σωστό άνθρωπο που θα σηκώσει το Λάβαρο της Επανάστασης για να ξεχυθούν η Θύελλα και η Καταιγίδα…
“Μια φορά και έναν καιρό”… έτσι ξεκινάνε τα παραμύθια.
“Κάθε φορά είναι καιρός”… έτσι ξεκινά η Ζωή.
Και έτσι γεννιούνται οι Μύθοι…

Κίνηση και Δράση…
Συνείδηση της Αλλαγής…

   
 
 

Το άρθρο, μαζί με πολλά ακόμη της κατηγορίας "Η Δύναμη της Γνώσης", μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο "Η Φλόγα των Μυστών", βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ και στην ενότητα "Εκδόσεις" με τα βιβλία του αρθρογράφου, συμπληρώνοντας έτσι τα κομμάτια από το παζλ μιας απόκρυφης "Πραγματικότητας" ορατής από λίγους, η οποία είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, πραγματική από αυτήν που βιώνουν οι Πολλοί γύρω μας.

Και η Πραγματικότητα γύρω σας, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια...

  ©2004-2018 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος
   
 

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
International Bodyguard Association (I.B.A. Great Britain)
International Security Consultancy (I.S.C. Israel)
English Language Institute - University of Michigan, U.S.A.
Member of the Hellenic American Union

   
 
  Copyright ©2004-2018 Nick Panagodimitropoulos. All rights reserved.