Social Media  
   
 
   
  Ο Άγιος παίζει με την Φωτιά (μετάφραση Νικόλαου Παναγοδημητρόπουλου) - Αποσπάσματα
 
the-saint-plays-with-fire
 

Το βιβλίο "Ο Άγιος παίζει με την Φωτιά" μπορείτε να βρείτε εδώ και στην ενότητα "Εκδόσεις" με τα βιβλία του συγγραφέα, συμπληρώνοντας έτσι τα κομμάτια από το παζλ μιας απόκρυφης "Πραγματικότητας" ορατής από λίγους, η οποία είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, πραγματική από αυτήν που βιώνουν οι Πολλοί γύρω μας.

Και η Πραγματικότητα γύρω σας, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια...

  the-saint-plays-with-fire-banner
 

Σε αυτό το βιβλίο, "The Saint plays with Fire", ο Simon Templar του Leslie Charteris βρίσκεται στοχοποιημένος από διεθνείς Παίκτες της Βρετανικής Αριστοκρατίας, μέλη μυστικών ομάδων Δύναμης και Εξουσίας, ομάδων που κινούνται πέρα από Σύνορα, Κράτη και Έθνη για να κυριαρχήσουν στον πλανήτη, ενώ μόνον ένας άνθρωπος, ο Άγιος, μπορεί να τους αποκαλύψει, φέρνοντάς τους στο Προσκήνιο, από το Παρασκήνιο της Ιστορίας όπου κινούνται.
Άλλωστε ποιος μπορεί να ξέρει τα μυστικά των Ναϊτών Ιπποτών (Knight Templars), των δημιουργών του Τραπεζικού Συστήματος, καλύτερα από έναν… Templar;

Το βιβλίο γράφτηκε το 1938 από έναν ιδιαίτερα "μυημένο" συγγραφέα, διαδραματίζεται παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και περιγράφει την έξαρση του Εθνικισμού, την έξαρση του Φασισμού, την Παράνοια που επικρατεί στον πλανήτη και ΕΙΔΙΚΑ στην Ευρώπη.
Σαν μια Μαύρη Σκιά (για τους πιο "μυημένους" στις περιπέτειες του Άλκη Κούρου από το δικό μου, "Το Φιλί της Μέδουσας" (θα το βρείτε εδώ), να κάνει "πέρασμα" από την "Πραγματικότητά" μας...
περιγράφει δηλαδή την Ειδησεογραφία σήμερα.
Όσο "ξύπνιος" σε μια κοινωνία που κοιμάται και να είσαι...
δεν μπορεί να μην σε "κόψει" κρύος ιδρώτας.
Αυτά όσον αφορά στο Παιχνίδι του "Άγιου" με την φωτιά.

Στο μεταφρασμένο από εμένα βιβλίο "Ο Άγιος παίζει με την Φωτιά" θα βρείτε μέσα ένα "παράλληλο βιβλίο", ένα ολόκληρο σεμινάριο. Το "παράλληλο" αυτό βιβλίο θα βρείτε στην "ιδιαίτερη" μετάφραση και τα δεκάδες δικά μου εκπαιδευτικά σχόλια (τα οποία προέρχονται από την ύλη των σεμιναρίων μου "Το Παιχνίδι της Δύναμης: Κανόνες και Νόμοι" κείμενα που θα βρείτε σύντομα και στο δικό μου βιβλίο "Η Φλόγα των Μυστών").
Σχόλια τα οποία θα είναι για εσάς ένα δεύτερο, παράλληλο Παιχνίδι, αλλά και ένα βάπτισμα στην Φλόγα της Γνώσης, την Φλόγα του Λύκιου Απόλλωνα.
Την Φλόγα των Μυστών….
Η "ιδιαίτερη" μετάφραση και τα σχόλια, φυσικά με την Μέθοδο E.L.P.I.S (περισσότερα για την Μέθοδο E.L.P.I.S. θα βρείτε εδώ).

Ο Simon Templar των βιβλίων του Leslie Charteris δεν έχει καμία σχέση με τον εξευγενισμένο κοσμοπολίτη ήρωα που ενσάρκωσε με επιτυχία ο Roger Moore στην τηλεόραση. Είναι τοτεμικά αρχέγονος, με μια θηριώδη δύναμη στο γαλανό του βλέμμα που παραλύει τον αντίπαλό του σαν την τίγρη, πριν ακόμη ξεστομίσει το θρυλικό του "ίσως να με έχεις ακουστά, με φωνάζουν και Άγιο..." δίνοντάς του το θρυλικό του επισκεπτήριο που σήμαινε μόνον ένα πράγμα.
Θάνατο...
Μια ματιά πίσω στον κόσμο αληθινών ΑΝΔΡΩΝ, και όχι ευνουχισμένων αρσενικών, και γυναικών με Θηλυκότητα αρκετή να εμπνεύσει σε έναν άνδρα συναισθήματα που θα τον κάνουν να γυρίσει Σύμπαντα ανάποδα για ένα τους χαμόγελο επιδοκιμασίας στην Πραγματικότητα...
Όχι για ένα like στο Facebook.

Σύντομα κοντά σας…
φυσικά αποκλειστικά και μόνο από τις Αυτοεκδόσεις μου.

Όταν κλείσετε αυτό το βιβλίο, η Πραγματικότητα γύρω σας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…

 
the-saint-plays-with-fire-01 Η Προπαγάνδα
 

Και τότε ήταν που άνοιξε το ραδιόφωνο…
Το μικρό καντράν στο ταμπλό του αυτοκινήτου έλαμψε στο σκοτάδι και για λίγα δευτερόλεπτα επικράτησε σιωπή καθώς η συσκευή ζεσταινόταν. Και έπειτα, ανατριχιαστικά απροσδόκητα, δεν ακούστηκαν σαξόφωνα, αλλά μια δυνατή, μπρούτζινη φωνή που μιλούσε Γαλλικά. Το ραδιόφωνο ξεκίνησε να παίζει πιάνοντας μια πρόταση από την μέση για να τους την μεταδώσει καθώς άρχισε να ακούγεται μέσα σε ένα κρεσέντο γρυλισμάτων.
"… να τους τσακίσουμε σαν παράσιτα, να τους καταστρέψουμε σαν ποντικούς που φέρνουν το μικρόβιο της πανούκλας στην ιερή μας γη! Το αίμα ενός εκατομμυρίου Γάλλων νεκρών στο πεδίο της δόξας, σας φωνάζει να φανείτε αντάξιοι της θυσίας τους. Ξεσηκωθείτε και οπλιστείτε για να σταθείτε απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο που σας απειλεί εκ των έσω• πατήστε κάτω αυτούς τους δειλούς ειρηνιστές, αυτούς τους προδότες που καιροφυλακτούν, αυτούς τους άθεους αναρχικούς, αυτούς τους ξένους Εβραίους που προδίδουν την χώρα μας για μια χούφτα χρυσό… Γιοι της Γαλλίας, σας καλώ στα όπλα. Ριχτείτε στην μάχη με ένα τραγούδι στα χείλη και δόξα στην καρδιά, γιατί μονάχα στο αίμα και την φωτιά της μάχης μπορεί το έθνος μας να εξαγνιστεί και να ξαναβρεί την αληθινή του ψυχή."

Η μπρούτζινη φωνή σταμάτησε να ακούγεται και επήλθε μια στιγμιαία γαλήνη. Και έπειτα, σαν ένα μπουμπουνητό ακούστηκε ένας άλλος θόρυβος, ένα τραχύ, ξέφρενο ουρλιαχτό, διαπεραστικό και αποκρουστικό σαν το ουρλιαχτό δέκα χιλιάδων πεινασμένων λύκων τρελαμένων από την μυρωδιά του αίματος, ένα άναρθρο ζωώδες μουγκρητό που με το ζόρι ακουγόταν να προέρχεται από ανθρώπινα λαρύγγια. Άγριο, κτηνώδες, παλλόμενο με μια φρικτή δίψα για αίμα, λέρωνε την ειρηνική νύχτα με εικόνες από φλόγες και σφαγές από τρελούς, άμυαλους όχλους, από μαρτύρια και κλαγγές όπλων, από κομματιασμένα κτίρια και ακρωτηριασμένα κορμιά ανδρών και γυναικόπαιδων. Για ένα ολόκληρο λεπτό φούσκωνε και παλλόταν ρυθμικά στα αυτιά τους. Και έπειτα έπαιξε η μουσική.
Δεν ήταν σαξόφωνα. Ήταν χάλκινα όργανα, πνευστά και τύμπανα. Χάλκινα σαν την φωνή που μιλούσε, μετατρέποντας τον αναίσχυντο ρυθμό εκστατικών θυσιών σε τραχιά σαλπίσματα που μαστίγωναν τον στιλπνό υμένα του Πολιτισμού για να φορτίσουν το αίμα με αφόρητη ένταση. Τύμπανα που χτυπούσαν τον εξοργιστικό ρυθμό ενός σύγχρονου αλλά πιο ισχυρού βουντού, σφυροκοπώντας τον αποτρόπαιο σκοπό τους στον εγκέφαλο, μέχρι το μυαλό να συγχυστεί και να γίνει κουρκούτι από την ανελέητη επιμονή τους. Πνευστά που φώναζαν και στρίγκλιζαν τον μελωδικό αντίλαλο της κλαγγής μετάλλων και την κραυγή ανθρώπινου μαρτυρίου. Τύμπανα που χτυπούσαν το ανεπαίσθητο μουρμουρητό τους από το κροτάλισμα όπλων και βουητό από σίδερο που κυλάει. Πνευστά που στρίγκλιζαν τον υπνωτιστικό τους ύμνο ηρωικού θανάτου. Τύμπανα που χτυπούσαν σαν γιγάντιες καρδιές. Πνευστά και τύμπανα. Πνευστά και τύμπανα…
"Κλείστο", είπε η Patricia απότομα. "Κάνε το να σταματήσει Simon. Είναι φοβερό!"
Την ένιωθε που έτρεμε.
"Όχι", της είπε, "άκου".

Ήταν σε ένταση και ο ίδιος, τα νεύρα του ήταν σαν χορδές ακονισμένου ατσαλιού. Η μουσική τον είχε επηρεάσει. Η μουσική συνέχισε να παίζει, πνίγοντας τις ασυνάρτητες φωνές, μέχρι που δεν υπήρχαν καθόλου φωνές, παρά μόνο το κρυσταλλικό ουρλιαχτό και ο χτύπος που ήταν μια φωνή για όλα. Πνευστά και τύμπανα. Και τώρα, μέσα σε όλο αυτό, συγχρόνως με αυτό, να μεγαλώνει μαζί με αυτό, να φουσκώνει πάνω από αυτό, ήλθε ένας νέος ήχος… το άψογα μονότονο τρίξιμο από μπότες. Αριστερό, δεξί, αριστερό, δεξί, αριστερό. Ένας φοβερός οδοστρωτήρας φτιαγμένος από μάζες που παρελαύνουν. Πόδια που ταλαντεύονται σαν συγχρονισμένα μηχανήματα. Φτέρνες που πέφτουν συγχρονισμένες σταθερά, βαριά, ασταμάτητα, σαν μολυβένιοι παλαιστές που χτυπούν την τραυματισμένη γη…

Ο Άγιος βρισκόταν σε εκείνη την παράξενη φάση ονειρέματος. Συνέχισε να μιλά χαμηλόφωνα, σε αντίθεση με την μουσική υπόκρουση κραυγαλέων πνευστών και τυμπάνων και ποδιών σε βηματισμό που παρελαύνουν.
"Ναι, είναι φοβερό, αλλά πρέπει να ακούσεις. Πρέπει να θυμόμαστε το τί κρέμεται επάνω από την ειρήνη μας. Έχω ξανακούσει αυτό το πράγμα στο παρελθόν, καθώς σκάλιζα το ραδιόφωνο και έπεσα επάνω σε μια επέτειο που γιόρταζαν οι Ναζί στην Νυρεμβέργη. Είναι ο ήχος ενός κόσμου που έχει τρελαθεί. Αυτή είναι η κλιμάκωση δύο χιλιάδων χρόνων προόδου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φιλόσοφοι αναζήτησαν Σοφία, ποιητές αποκάλυψαν Ομορφιά και μάρτυρες έχουν πεθάνει για Ελευθερία. Για να μπορούν ολόκληρα έθνη που αυτοαποκαλούνται ευφυή ανθρώπινα όντα να μπορούν να ανταλλάξουν τα μυαλά τους για μια μπάντα πνευστών οργάνων, και να φορολογήσουν τους εαυτούς μέχρι πείνας για να αγοράσουν βόμβες και πολεμικά πλοία, και να ζήσουν σε μια πνευματική σκλαβιά στην οποία δεν είχε καταδικαστεί κανένας φυσικός σκλάβος στο παρελθόν. Και να έχουν παρασυρθεί τόσο πολύ από αυτό, που να πιστεύουν ειλικρινά πως είναι υπερήφανοι σταυροφόροι που χτίζουν ένα νέο και ένδοξο Κόσμο. Ξέρω πως μπορείς να σβήσεις δύο χιλιάδες χρόνια Εκπαίδευσης και Παιδείας με μία μόλις γενιά λογοκρισίας και προπαγάνδας. Αλλά τι είναι αυτό που κάνει το ένα έθνος μετά το άλλο στην Ευρώπη να θέλει να το κάνει;"
Οι σάλπιγγες ούρλιαξαν ξανά και τα πόδια βημάτισαν στον ρυθμό των τυμπάνων, σε προκλητική άρνηση μιας απάντησης. Και έπειτα, άγγιξε τον διακόπτη και ο θόρυβος σίγησε.

Η ησυχία επανήλθε στην νύχτα με μια παράξενη απαλότητα, σαν να περπατούσε στα ακροδάχτυλα, κάτω από τον φόβο μιας νέας εισβολής. Για μια ακόμη φορά ακουγόταν μονάχα το σφύριγμα της δυνατής μηχανής και το θρόισμα του αέρα, όχι αρκετά δυνατά για να σκεπάσουν το σκούξιμο μιας αγανακτισμένης κουκουβάγιας που είχε τρομάξει κρεμασμένη σε ένα κλαδί που προεξείχε. Αλλά ήταν μια ησυχία σαν να ξυπνάς από ένα άσχημο όνειρο, με τα αυτιά ακόμη στοιχειωμένα από όσα είχαν ακούσει προηγουμένως. Πέρασε λίγη ώρα μέχρι να μιλήσει η Patricia, αν και ο Simon ήξερε πως ήταν ολότελα ξύπνια.

... η συνέχεια στο βιβλίο.

 
the-saint-plays-with-fire-banner  

Το βιβλίο "Ο Άγιος παίζει με την Φωτιά" μπορείτε να βρείτε εδώ και στην ενότητα "Εκδόσεις" με τα βιβλία του συγγραφέα, συμπληρώνοντας έτσι τα κομμάτια από το παζλ μιας απόκρυφης "Πραγματικότητας" ορατής από λίγους, η οποία είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, πραγματική από αυτήν που βιώνουν οι Πολλοί γύρω μας.

Και η Πραγματικότητα γύρω σας, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια...

   
 
Οι Παίκτες του Παρασκηνίου the-saint-plays-with-fire-02
 

Ο Simon άναψε ένα ακόμη τσιγάρο από την γόπα του προηγούμενου.
"Αν είναι επιχειρηματίας, όπως μου είπε ο αστυνομικός, και αν είναι ο τύπος που νομίζω, τον έχω ακουστά. Κάτι που είναι από μόνο του πολύ περισσότερο απ’ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάνει. Κινείται με μυστήριους τρόπους."
"Πού κινείται;"
"Στους πιο διακεκριμένους διεθνείς κύκλους. Συναναστρέφεται με Υπουργούς Εξωτερικών και Πρέσβεις και Πρωθυπουργούς, ενώ φωνάζει δικτάτορες με το μικρό τους όνομα. Αλλά δεν διάβασες ποτέ για αυτόν στις εφημερίδες και δεν υπάρχουν ποτέ φωτογράφοι τριγύρω όταν κάνει τις επισκέψεις του. Μάλλον τον συμπαθούν γιατί είναι τόσο γοητευτικός τύπος. Φυσικά είναι από τους μεγαλύτερους μετόχους της Stelling Steel Works στην Γερμανία, και στην Siebel Arms Factory στην Γαλλία, και στην Wolverhampton Ordnance Company στην Αγγλία. Αλλά δεν μπορείς να είσαι τόσο κακός και να σκεφτείς πως αυτά σχετίζονται. Άλλωστε, δεν κάνει χατίρια. Στην τελευταία Ισπανική επανάσταση, οι επαναστάτες γάζωναν καθεστωτικούς με οπλοπολυβόλα Stelling, με την ίδια ένταση που η κυβέρνηση χτυπούσε τους επαναστάτες με Siebels. Σχεδόν το ίδιο συνέβη με τον πόλεμο μεταξύ Βολιβίας και Παραγουάης, εκτός από το ότι σε αυτόν δραστηριοποιήθηκε και η Wolverhampton Ordance Company, παίζοντας και με τις δύο πλευρές."
Ο κόμπος γύρω από την καρδιά της Patricia έμοιαζε να σφίγγει.
"Ακόμη ένας από τους αλτρουιστές της Φύσης", είπε μηχανικά.
"Ω, ναι", είπε ο Άγιος, με ένα είδος θανατηφόρας και απόμακρης ευθυμίας. "Δεν μπορείς να πεις πως είναι προκατειλημμένος. Για παράδειγμα, είναι ένας από τους διευθυντές της Voix Populaire, μιας Γαλλικής εφημερίδας που τον περισσότερο καιρό ουρλιάζει για την κακία του Ιταλογερμανικού φασιστικού Άξονα και την ίδια στιγμή εν μέρει ιδιοκτήτης της Deutscher Unterricht, η οποία κάνει περιοδικούς θορύβους για την Γαλλική απειλή ενάντια στην Γερμανική Ανάπτυξη... Στην πατρίδα φυσικά είναι ένας ένθερμος πατριώτης. Είναι ένας από τους πιο γενναιόδωρους συνδρομητές στο Αυτοκρατορικό Σωματείο Άμυνας, το οποίο διακηρύσσει πως η Βρετανία πρέπει να έχει μεγαλύτερο και καλύτερο πολεμικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να προστατεύσει τον εαυτό της από τους Ευρωπαίους εχθρούς της Ειρήνης. Στην πραγματικότητα, στο ΑΣΑ οφείλεται κατά πολύ το τελευταίο εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους δεκαπέντε εκατομμυρίων λιρών που καλύπτουν οι φόροι που πληρώνουμε. Και φυσικά είναι αναπόφευκτη σύμπτωση πως η Wolverhampton Ordance Company δουλεύει νυχθημερόν για να φέρει σε πέρας τα κρατικά συμβόλαια."
"Μάλιστα", είπε η Patricia. Ήταν σαν ένα σύννεφο να είχε διαλυθεί ξαφνικά, δίνοντάς της την ευκαιρία για μια φευγαλέα ματιά από κάτι τεράστιο και τρομακτικά απάνθρωπο να ορθώνεται μέσα σε μεταβαλλόμενα πέπλα ομίχλης.

... η συνέχεια στο βιβλίο.

 

Το βιβλίο "Ο Άγιος παίζει με την Φωτιά" μπορείτε να βρείτε εδώ και στην ενότητα "Εκδόσεις" με τα βιβλία του συγγραφέα, συμπληρώνοντας έτσι τα κομμάτια από το παζλ μιας απόκρυφης "Πραγματικότητας" ορατής από λίγους, η οποία είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, πραγματική από αυτήν που βιώνουν οι Πολλοί γύρω μας.

Και η Πραγματικότητα γύρω σας, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια...

  the-saint-plays-with-fire-banner
   
 
the-saint-plays-with-fire-03 Με φωνάζουν και Άγιο...
 

"Δεν είναι θαυμάσιο;" είπε ο Άγιος.
Τον κοίταξαν όλοι ταυτόχρονα με μια νέα ένταση. Η χροιά της φωνής του ήταν κοφτερή σαν ξυράφι, αλλά έκοψε τα νήματα του εφησυχασμού τους με τρόπο τέτοιο, που τους άφησε ιδρωμένους να αιωρούνται επάνω από ένα αχαρτογράφητο κενό. Πριν από αυτό, αφοπλισμένοι από την εμφάνιση και την προφορά του, τον είχαν λάβει σαν δεδομένο, σαν ένα ελαφρά ασυνήθιστο μέλος ενός γνωστού είδους, του δικού τους είδους. Τώρα τον κοίταξαν καχύποπτα, σαν να κάρφωναν με το βλέμμα τους έναν παρείσακτο ξένο.
"Να υποθέσουμε πως θα διαφωνήσετε με αυτή την ετυμηγορία, κ. Templar;" ρώτησε ο Luker μειλίχια.
Ήταν ο μόνος που είχε μείνει απρόσβλητος από αυτή την ακούσια σκληράδα. Αλλά είχε την ευκαιρία να μετρήσει τον Άγιο στο παρελθόν όταν, για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, είχαν αναμετρηθεί τα βλέμματά τους σαν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον κήπο, κατά την διάρκεια της φωτιάς.
Το βλέμμα του Άγιου τον αναζήτησε με την λάμψη ενός διαβολικά γαλάζιου ζαφειριού.
"Simon Templar, είναι το πλήρες όνομα", είπε επιτηδευμένα. "Όσο αναζητούσες το ποιος είμαι, θα έπρεπε να είχες μιλήσει με έναν από τους αστυνομικούς. Θα μπορούσε να είχε φρεσκάρει την μνήμη σου. Όταν διαβάζεις για εμένα στις εφημερίδες, συνήθως με αποκαλούν ο Άγιος..."
Θα μπορούσε να είχε ρίξει μια βόμβα κάτω από τα πόδια τους με ένα κοντό φυτίλι να τσιτσιρίζει. Υπήρχαν φορές που οι επιδράσεις της αποκάλυψης της ταυτότητάς του τού έδιναν μια απερίγραπτη ικανοποίηση, και αυτή ήταν μία από αυτές τις φορές.
Η Λαίδη Valerie Woodchester άφησε μια μικρή τσιρίδα, το στόμα της Λαίδης Sangore άνοιξε και έκλεισε έπειτα σαν φάκα. Στο ροδοκόκκινο πρόσωπο του Στρατηγού προστέθηκε και ένας τόνος φούξια στην ποικιλία των αποχρώσεων του ενώ του Fairweather του έπεσε το καπέλο και στάθηκε στο πάτωμα με ένα εκκωφαντικό "πλοφ". Μόνον ο Luker παρέμεινε ασυγκίνητος, με τα μαύρα, βαθουλωτά του μάτια καθηλωμένα επάνω στον Άγιο.
Και ο Άγιος συνέχισε να χαμογελά…

... η συνέχεια στο βιβλίο.
 
the-saint-plays-with-fire-banner  

Το βιβλίο "Ο Άγιος παίζει με την Φωτιά" μπορείτε να βρείτε εδώ και στην ενότητα "Εκδόσεις" με τα βιβλία του συγγραφέα, συμπληρώνοντας έτσι τα κομμάτια από το παζλ μιας απόκρυφης "Πραγματικότητας" ορατής από λίγους, η οποία είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, πραγματική από αυτήν που βιώνουν οι Πολλοί γύρω μας.

Και η Πραγματικότητα γύρω σας, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια...

   
 

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Advanced Business Consultant

   
 
card
  Copyright ©2004-2019 Nick Panagodimitropoulos. All rights reserved.