Social Media  
   
 
   
  Ελληνική Γλώσσα... το Τόξο του Οδυσσέα
 
 

Το E.L.P.I.S. είναι μια υπέρ ταχύρρυθμη Μέθοδος Διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας, με την βοήθεια της οποίας ο μαθητής ή η μαθήτρια όχι μόνο διδάσκεται τους κανόνες της αγγλικής γλώσσας αλλά, ακόμη πιο σημαντικό, αποκτά έναν διευρυμένο τρόπο Σκέψης…

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 
   
 

Ο Ελληνικός λαός στο βάθος τόσο της Ιστορίας, όσο και της “Μυθολογίας”, είχε ένα πανίσχυρο όπλο. Αυτό κατάφεραν και του στέρησαν με δόλιο τρόπο, για αυτό και σήμερα, στο μεταίχμιο της Ιστορίας που διανύουμε, όταν ο Αόρατος Πόλεμος γίνεται σιγά σιγά ορατός, βλέπουμε το τί συμβαίνει στην Ελλάδα.
Από τις απαρχές του Χρόνου, από την στιγμή ακόμη της Δημιουργίας της, η Ανθρωπότητα γέννησε και τις δικλείδες ασφαλείας που θα Της επέτρεπαν να συνεχίσει να Υπάρχει, τόσο στον Χρόνο, όσο, κυρίως, στον Χώρο. Και μιας και η Ανθρωπότητα γεννήθηκε στη μικρή χθονοφυσική περιοχή που γνωρίζουμε σαν “Ελλάδα”, είναι λογικό ότι και αυτές οι δικλείδες ασφαλείας, κάτι σαν Αόρατοι Φύλακες σαν να λέμε, γεννήθηκαν και αυτές στην Ελλάδα.

Όμως, μην ξεχνάμε πώς ο Λύκος, σαν τοτεμικό ζώο του Απόλλωνα, θεού του Φωτός, άρα και της Γνώσης, κινείται ύπουλα, πονηρά, λυκίσια όπως θα έλεγαν κάποιοι. Όσο εμείς μιλάμε με ακατάπαυστα λόγια σε συνειδητό επίπεδο, ίσως να επικοινωνούμε και με άλλους τρόπους.
Και πίσω από τα ανθρώπινα κατασκευάσματα όπως μια οθόνη υπολογιστή, ένα πληκτρολόγιο και μια γλώσσα επικοινωνίας, υπάρχουν ακόμη κάποια Αρχέγονα Όπλα.
Όπως κάθε όπλο που σέβεται τον εαυτό του, είναι σε κοινή θέα, αλλά όχι σε κοινή χρήση. Κάτι σαν το τόξο του Οδυσσέα…
πάρα πολλοί οι μνηστήρες που δοκίμασαν να το τεντώσουν, αλλά μόνο ο Αληθινός βασιλιάς της Ιθάκης, μπόρεσε να το κάνει.
Και όταν το έκανε…
οι πρώτοι που έπεσαν από την χρήση του Όπλου ήταν οι επίδοξοι μνηστήρες που ήθελαν να το ιδιοποιηθούν για δική τους, καθαρά προσωπική χρήση, ξεχνώντας πώς το Όπλο του Βασιλιά υπάρχει για να προστατεύει τον Λαό του.

Τέλος πάντων…
στο κείμενο αυτό μιλάω για ένα Πανίσχυρο Όπλο που στέρησαν οι επίδοξοι κατακτητές από τον Ελληνικό Λαό στερώντας του, προσωρινά, την Δύναμη για Αντίσταση.
Μα… ακόμη δεν καταλάβατε ποιο είναι αυτό;
Για ρίξτε μια ματιά πιο πάνω…
ελπίζω να είναι κατανοητή τόσο η γραφή όσο και η ορθογραφία μου και, κυρίως, τα σημεία στίξης και η έμμεση υπογράμμιση κάποιων λέξεων.

Ω ναι λοιπόν…
η Ελληνική Γλώσσα.
Όχι τόσο το συνειδητό κομμάτι της, όσο, κυρίως, το υποσυνείδητο μήνυμα που περνάει στην συνείδηση του αναγνώστη της.
Όποιος γνωρίζει να χειρίζεται τον Λόγο…
ελέγχει Συνειδήσεις.
Και είπαμε…
όλοι οι αναγνώστες μπορεί να διαβάζουν, αλλά μόνον αυτοί που πρέπει, λαμβάνουν το Μήνυμα. Όπως άλλωστε και κάθε αντιγραφέας μπορεί να μιμηθεί τον τρόπο γραφής ενός συγγραφέα, αλλά μόνον αυτός που πρέπει μπορεί να περάσει το Μήνυμα που εκείνος θέλει, με τον τρόπο που είναι εκπαιδευμένος να κάνει.
Κάτι σαν το Τόξο του Οδυσσέα ένα πράγμα…

Η Πραγματικότητα γύρω μας δεν είναι απλά μια λέξη, είναι Δημιούργημα της Λέξης…
διότι η Λέξη έχει Δύναμη να διαμορφώσει Πραγματικότητα.
Η Πένα ενός Ποιητή και η Κιθάρα ενός Τροβαδούρου είναι απίστευτα πιο ισχυρές
από το Ξίφος ενός Πολεμιστή…
αφενός γιατί η Διονυσιακή Μανία ενισχύεται από τις Μούσες του Μουσηγέτη Απόλλωνα…
αφετέρου γιατί η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ λέξη, την ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ στιγμή, από τον ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ άνθρωπο μπορεί να παραλύσει έναν πανίσχυρο εχθρό, μιλώντας υποσυνείδητα στην Συνείδησή του.
Παράλληλα όμως μπορεί να απελευθερώσει μέσα σε έναν σύμμαχο, έναν συμπολεμιστή, δυνάμεις άγνωστες ακόμη και στον ίδιο, έτσι ώστε να σπάσει τα όρια αυτού που ΝΟΜΙΖΕΙ σαν Πραγματικότητα και ΜΑΖΙ να γράψουν Ιστορία.
Τι νομίζετε πως συνέβη στον Μαραθώνα, όπου η Θέληση των Ελλήνων υλοποιήθηκε στον “Εχετλαίο”, στις Θερμοπύλες όπου η Ιδέα του “Λεωνίδα” γεννήθηκε για να ορίσει αρχετυπικά τον όρο “Ήρωας” σε ολόκληρη την Ανθρωπότητα, όπου και αν Αυτή υπάρχει, και όπου αλλού οι Ελάχιστοι επέβαλαν την Θέλησή τους στην Μάζα των Πολλών;

Ο Λαός, η Ιδέα του λαού, είναι Πανίσχυρος…
με λέξεις όπως “Αλλαγή”, “Ελευθερία”, “Μαζί” μπορείς να τον χειραγωγήσεις ή να τον απελευθερώσεις.
Τί νομίζετε πώς κάνουν τα, παντού τριγύρω μας, graffiti στους τοίχους των πόλεων, αλλά και τα status στους Τοίχους του Facebook, τόσο από τους Επικυρίαρχους, όσο και από την Αντίσταση;

“Every word is a worLd
And every wORLD, has a LORD…”
“Κάθε λέξη είναι και ένας κόσμος…
και κάθε Κόσμος έχει έναν Αφέντη…”
θα έλεγαν οι “φίλοι” μας οι Άγγλοι.

Προσέξτε γύρω σας…
Από τα εκατομμύρια των λέξεων που έχει κάθε γλώσσα, ούτε το 10% δεν χρησιμοποιείται στις καθημερινές μας επικοινωνίες. Μερικές εκατοντάδες λέξεις επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά, περιορίζοντας έτσι τον πνευματικό ορίζοντα των ομιλούντων.
Περιορίζοντας το εύρος της Πραγματικότητας που ζουν…
και ακόμη περισσότερο…
διαμορφώνοντας την Πραγματικότητα γύρω μας.
Προσέξτε γύρω σας…
Από τα εκατομμύρια των επωνύμων που έχει κάθε λαός, το ίδιο επώνυμο ακούγεται από τα φερέφωνα των Μ.Μ.Ε., άλλοτε σαν πολιτικός, άλλοτε σαν καλλιτέχνης, άλλοτε σαν αθλητής, άλλοτε σαν πνευματικός ηγέτης, άλλοτε σαν δημοσιογράφος.
Σε κάθε περίπτωση όμως από τις παραπάνω, σαν Αφέντης μιας Πραγματικότητας που ο ίδιος, ή μάλλον το επώνυμό του, είναι το Επίκεντρο.

Ο Λόγος διαμορφώνει Πραγματικότητες.
Οι Λέξεις που ακούγονται είναι κάτι σαν Ξόρκια…
είναι Λέξεις Δύναμης.
Τα ονόματα που ακούγονται έχουν τεράστια Δύναμη.
Δύναμη την οποία παίρνουν από αυτούς που τα επικαλούνται…
Η Ίσις όταν έμαθε το ΑΛΗΘΙΝΟ όνομα του Οσίριδος έγινε θεά η ίδια.
Σήμερα φροντίζει το Star System και οι κοινωνικοπολιτικές ειδήσεις για την ανάδειξη νέων θεών.
Αυτών που το όνομά τους θα ακούγεται συνεχώς…

Η Ελληνική γλώσσα αποδεδειγμένα υπήρξε η Μητέρα όλων των γλωσσών.
Χιλιάδες λήμματα Ελληνικής προέλευσης αποτελούν την Πρώτη Ύλη Δημιουργίας των ντοπιολαλιών όλου του Κόσμου… γνωστού και μη.
Η Γλώσσα μέσω της οποίας οι θεοί αποκαλύπτονται στον Άνθρωπο…
Η Γλώσσα που υλοποιεί Κόσμους Ιδεών για την Εξέλιξη…
Η Γλώσσα της Τέχνης, γιατί είναι η μόνη που μπορεί να γεννήσει Συναίσθημα στην Ψυχή και Σκέψεις στον Νου, αλλά και η Γλώσσα μέσω της οποίας ο Νους μπορεί να υλοποιεί τις σκέψεις Του…
Η Γλώσσα που βρίσκεται στα στόματα των επιστημόνων όλων των κλάδων, όλων των χωρών, γιατί είναι η μόνη που μπορεί και μεταφέρει την Έννοια του Λόγου επακριβώς…
Η Γλώσσα που αγαπούν και τιμούν όλοι οι άνθρωποι γιατί σε Εκείνην οφείλουν την μετάβαση από το πιθηκοειδές στον Άνθρωπο.
Και η γλώσσα που η Νέα Γενιά ελλαδιτών (και όχι Ελλήνων), βιάζει ανηλεώς, υποταγμένη στα κελεύσματα "προοδευτικών" ψευτοδιανοητών γενίτσαρων της Ιδέας, που διαγωνίζονται για το ποιος θα γίνει περισσότερο αρεστός στα αφεντικά της αντιανθρώπινης Παγκοσμιοποίησης…

Η Ελληνική Γλώσσα…
ό,τι πλησιέστερο στην Ουράνια Μουσική των Σφαιρών του Σύμπαντος.
Αν ο φέρων κι η φέρουσα την Ιδέα “Ελλάς” κατορθώσει να ξυπνήσει μέσα του/της το Μήνυμα των Θεών, να ξυπνήσει στην διπλή έλικα του DNA του/της, το κηρύκειο του Ερμή, τον ΑΛΗΘΙΝΟ του/της Εαυτό, το Σύστημα που μας κρατάει υπόδουλους θα καταρρεύσει μεμιάς.
Η Άμεση Κατάλυση του ιστού της Πραγματικότητας θα φέρει την Μεταμόρφωση…
και ένα ολοφώτεινο Αύριο θα γεννηθεί.     

Απόσπασμα από το βιβλίο μου «Η Φλόγα των Μυστών»

   
 
i-floga-ton-myston-banner  

Το άρθρο, μαζί με πολλά ακόμη της κατηγορίας "Η Δύναμη της Γνώσης", μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο "Η Φλόγα των Μυστών", βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ και στην ενότητα "Εκδόσεις" με τα βιβλία του αρθρογράφου, συμπληρώνοντας έτσι τα κομμάτια από το παζλ μιας απόκρυφης "Πραγματικότητας" ορατής από λίγους, η οποία είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, πραγματική από αυτήν που βιώνουν οι Πολλοί γύρω μας.

Και η Πραγματικότητα γύρω σας, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια...

   
 

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Advanced Business Consultant

   
 
card
  Copyright ©2004-2019 Nick Panagodimitropoulos. All rights reserved.