ΕΡΜΗΣ, το Μήνυμα των θεών

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Στον Δρόμο της Αναζήτησης η Τετάρτη είναι η ημέρα του σημαντικότατου Ερμή, γιου του Δία όταν έσμιξε με την Πλειάδα Μαία στην Μαγική Αρκαδία, ο ΕΡ-ΜΗ-Σ που μεταφέρει στους θνητούς τα γραμμένα για αυτούς από τις ΜΟΙ-ΡΕ-Σ είναι ο θεός-ψυχοπομπός που ενώνει τους Κόσμους…
όπως και η Ίρις, η συνεργάτιδά του.
Η Ίρις, το Ουράνιο Τόξο που στην άκρη του βρίσκονται οι θησαυροί των θεών, τα χρώματα της οποίας βρίσκονται στην ουρά του Παγωνιού, εκεί όπου η Ήρα έβαλε τους οφθαλμούς του Άργου του Πανόπτη, του Φύλακα της Αρκαδίας, του από τον Ερμή σκοτωμένου.

Πόσα «ρ» μαζεμένα…
«Ρ»… το γράμμα της Μύησης, στην Απόκρυφη Παράδοση.
RAINBow…
BRAIN…
Ένα Μήνυμα μπορεί να περάσει από ιδιότυπες γέφυρες από τον Κόσμο των θεών στον Κόσμο των ανθρώπων, μιλώντας στο Υποσυνείδητο δίχως καν να περάσει από τις Πύλες της Συνείδησης…

Μακάριοι όσοι διαθέτουν τις Πύλες τις οποίες το Μήνυμα του Ερμή, του θεμελιωτή της Ερμητικής Παράδοσης (της ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ όχι της «γιαλαντζί» Δυτικής Αποκρυφιστικής ή Θεοσοφικής Ανατολικής που στόχο και σκοπό έχουν την Χειραγώγηση των λαών μέσω μιας επίπλαστης Γνώσης που τους δίνει ψευδαίσθηση Δύναμης), ξεκλειδώνει το κλειδί που μεταφέρει ο Ερμής… το Μήνυμα των Θεών.
Μακάριοι σαν την Μακαρία, την κόρη του Ηρακλή, του «κλέους» (δόξας) της Ήρας.
Μα και «κλείς» (κλειδί) για την Ήρα.

Ο Δρόμος της Μύησης είναι επίπονος και προϋποθέτει Άθλους.
Μα μετά την Οδύνη, ακολουθεί πάντα η Ηδονή.
Και στην άκρη του, στην άκρη του Ουράνιου Τόξου των Μυστών, βρίσκεται η Ήρα, η Δέσποινα του Παγωνιού, για να δώσει την κόρη της Ήβη σε Ιερό Γάμο στον Μύστη Αλκείδη που έλαβε το Χρίσμα του Ηρακλέους.
Για να λάβει και το έπ-Αθλο της Αιώνιας Νεότητας και να μείνει πάντα Κούρος…

Ολόκληρο το άρθρο, μαζί με πολλά ακόμη, μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο «Η Φλόγα των Μυστών», βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Εκδόσεις» με τα βιβλία μου.

©2004-2019 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.