Ο Άγιος παίζει με την Φωτιά: Οι αόρατοι Παίκτες του Παρασκηνίου

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Σε αυτό το βιβλίο, “The Saint plays with Fire”, ο Simon Templar του Leslie Charteris βρίσκεται στοχοποιημένος από διεθνείς Παίκτες της Βρετανικής Αριστοκρατίας, μέλη μυστικών ομάδων Δύναμης και Εξουσίας, ομάδων που κινούνται πέρα από Σύνορα, Κράτη και Έθνη για να κυριαρχήσουν στον πλανήτη, ενώ μόνον ένας άνθρωπος, ο Άγιος, μπορεί να τους αποκαλύψει, φέρνοντάς τους στο Προσκήνιο, από το Παρασκήνιο της Ιστορίας όπου κινούνται.
Άλλωστε ποιος μπορεί να ξέρει τα μυστικά των Ναϊτών Ιπποτών (Knight Templars), των δημιουργών του Τραπεζικού Συστήματος, καλύτερα από έναν… Templar;

Οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις των λαών έχουν αντικατασταθεί ή ελέγχονται πλήρως από τα «γεράκια των Αγορών», μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οικογένειες που ελέγχουν τον Παγκόσμιο Πλούτο, στην κορυφή μιας Πυραμίδας με πολλά επίπεδα Παικτών. Τα λεγόμενα «διαπλεκόμενα συμφέροντα» ελέγχουν την Βιομηχανία των όπλων, των τροφίμων, τα Μ.Μ.Ε. και όλο το υπόλοιπο Σύστημα Ελέγχου του Ανθρώπινου Κοπαδιού στον πλανήτη Γη, ή όπου αλλού.

“Ο Άγιος παίζει με την Φωτιά” του Νίκου Παναγοδημητρόπουλου, σε μετάφραση και σχόλια του βιβλίου του Leslie Charteris “The Saint plays with fire” (1938).
Ένα ολόκληρο “εναλλακτικό” βιβλίο μέσα σε ένα άλλο βιβλίο, σε μορφή σχολίων και “ιδιαίτερης” μετάφρασης.
Ας δούμε ένα συγκλονιστικό απόσπασμα από αυτό…

«Αν μόνον δεν είχαν καλέσει τον Σύντροφο Luker…»
«Ποιος είναι αυτός;»
Ο Simon άναψε ένα ακόμη τσιγάρο από την γόπα του προηγούμενου.
«Αν είναι επιχειρηματίας, όπως μου είπε ο αστυνομικός, και αν είναι ο τύπος που νομίζω, τον έχω ακουστά. Κάτι που είναι από μόνο του πολύ περισσότερο απ’ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάνει. Κινείται με μυστήριους τρόπους.»
«Πού κινείται;»
«Στους πιο διακεκριμένους διεθνείς κύκλους. Συναναστρέφεται με Υπουργούς Εξωτερικών και Πρέσβεις και Πρωθυπουργούς, ενώ φωνάζει δικτάτορες με το μικρό τους όνομα. Αλλά δεν διάβασες ποτέ για αυτόν στις εφημερίδες και δεν υπάρχουν ποτέ φωτογράφοι τριγύρω όταν κάνει τις επισκέψεις του. Μάλλον τον συμπαθούν γιατί είναι τόσο γοητευτικός τύπος. Φυσικά είναι από τους μεγαλύτερους μετόχους της Stelling Steel Works στην Γερμανία, αλλά και στην Siebel Arms Factory στην Γαλλία, όπως και στην Wolverhampton Ordnance Company στην Αγγλία.[1] Αλλά δεν μπορείς να είσαι τόσο κακός και να σκεφτείς πως αυτά σχετίζονται. Άλλωστε, δεν κάνει χατίρια. Στην τελευταία Ισπανική επανάσταση, οι επαναστάτες γάζωναν καθεστωτικούς με οπλοπολυβόλα Stelling, με την ίδια ένταση που ο κυβερνητικός στρατός χτυπούσε τους επαναστάτες με Siebels. Σχεδόν το ίδιο συνέβη στον πόλεμο μεταξύ Βολιβίας και Παραγουάης, εκτός από το ότι όμως σε αυτόν δραστηριοποιήθηκε και η Wolverhampton Ordance Company, παίζοντας και με τις δύο πλευρές.»

Ο κόμπος γύρω από την καρδιά της Patricia έμοιαζε να σφίγγει.
«Ακόμη ένας από τους αλτρουιστές της Φύσης», είπε μηχανικά.
«Ω, ναι», είπε ο Άγιος, με ένα είδος θανατηφόρας και απόμακρης ευθυμίας. Δεν μπορείς να πεις πως είναι προκατειλημμένος. Για παράδειγμα, είναι ένας από τους διευθυντές της Voix Populaire, μιας Γαλλικής εφημερίδας που τον περισσότερο καιρό ουρλιάζει για την κακία του Ιταλογερμανικού φασιστικού Άξονα και την ίδια στιγμή εν μέρει ιδιοκτήτης της Deutscher Unterricht, η οποία κάνει περιοδικούς θορύβους για την Γαλλική απειλή ενάντια στην Γερμανική Ανάπτυξη.[2] Στην πατρίδα φυσικά είναι ένας ένθερμος πατριώτης. Είναι ένας από τους πιο γενναιόδωρους συνδρομητές στο Αυτοκρατορικό Σωματείο Άμυνας, το οποίο διακηρύσσει πως η Βρετανία πρέπει να έχει μεγαλύτερο και καλύτερο πολεμικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να προστατεύσει τον εαυτό της από τους Ευρωπαίους εχθρούς της Ειρήνης. Στην πραγματικότητα, στο ΑΣΑ οφείλεται κατά πολύ το τελευταίο εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους δεκαπέντε εκατομμυρίων λιρών που καλύπτουν οι φόροι που πληρώνουμε. Και φυσικά είναι αναπόφευκτη σύμπτωση πως η Wolverhampton Ordance Company δουλεύει νυχθημερόν για να φέρει σε πέρας τα κρατικά συμβόλαια.»[3]

«Μάλιστα», είπε η Patricia. Ήταν σαν ένα σύννεφο να είχε διαλυθεί ξαφνικά, δίνοντάς της την ευκαιρία για μια φευγαλέα ματιά από κάτι τεράστιο και τρομακτικά απάνθρωπο να ορθώνεται μέσα σε μεταβαλλόμενα πέπλα ομίχλης.
Το πρόσωπο του Simon Templar ήταν σκοτεινό και κρύο σαν ταφόπλακα.
Οι ομίχλες διαλύθηκαν στο μυαλό της Patricia, έτσι για μια στιγμή μπόρεσε να δει με εκτυφλωτική διαύγεια. Ήταν σαν ολόκληρη η διακοπή με την φωτιά να μην είχε ποτέ συμβεί, σαν να ήταν ακόμη καθισμένη στο αυτοκίνητο όπως ήταν προηγουμένως, να ακούει τους ήχους που έβγαιναν από το ραδιόφωνο, χωρίς σταματημό, όπως τους άκουγε και πριν. Η πρωτόγονη διαπεραστικότητά τους χτυπούσαν το μυαλό της σαν να μην είχαν ποτέ κοπάσει, η παθιασμένη κλαγγή της σάλπιγγας, η μηχανική φλυαρία των τυμπάνων. Σάλπιγγες και τύμπανα. Και άνδρες να παρελαύνουν σαν ορδές μυρμηγκιών, με τις μπότες τους να βροντούν σαν τον χτύπο από κάποιο τεράστιο ρολόι που έκλεβε τον Χρόνο. Αριστερό, δεξί, αριστερό, σε συγχρονισμό με τις σάλπιγγες και τα τύμπανα. Και τώρα, με την συνοδεία της κλαγγής του σφυριού που αστράφτει σφυρηλατώντας και τις συνεπακόλουθες επιπτώσεις  των εξελιγμένων όπλων να αδειάζουν τα σιδερένια πυρομαχικά του πολέμου…

Κοίταξε τον Άγιο και τον είδε στο επίκεντρο όλων αυτών, σαν ένα λαμπερό φως, ένα αστραφτερό ξίφος, μια καθαρή νότα μουσικής στην βροντή ζωώδους καταστροφής, να ακολουθεί το εκπληκτικό του πεπρωμένο.
Αλλά η βροντή συνέχιζε…

©2019 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος “Ο Άγιος παίζει με την Φωτιά”
σε μετάφραση και σχόλια του βιβλίου του Leslie Charteris “The Saint plays with fire” (1938)
Το βιβλίο από τις Αυτοεκδόσεις του συγγραφέα, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η “ιδιαίτερη” μετάφραση και τα σχόλια, από την ύλη των σεμιναρίων του και το ομώνυμο βιβλίο τουΤο Παιχνίδι της Δύναμης: Κανόνες και Νόμοι

Σχόλια από τον Νίκο Παναγοδημητρόπουλο

[1] Τα ονόματα των εταιρειών είναι σαφώς φανταστικά, αλλά ένας ερευνητής μπορεί εύκολα να ανακαλύψει σε ποιες ΑΛΗΘΙΝΕΣ εταιρείες διαπλεκόμενων συμφερόντων παραπέμπουν. Ν.Π.

[2] Όποιος ελέγχει τα Μ.Μ.Ε., ελέγχει την ροή της Πληροφορίας, ελέγχει τους λαούς. Ν.Π.

[3]  Και κάπως έτσι λειτουργούν τα “γεράκια των Αγορών” που εξαθλιώνουν ολόκληρες χώρες βομβαρδίζοντάς τους με τα όπλα των πολεμικών βιομηχανιών που έχουν, για να τις ανοικοδομήσουν με τις Διεθνείς Τεχνικές τους Εταιρείες, εξωθώντας στην Προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπων, για να επανδρώσουν για ένα κομμάτι ψωμί τα εργοστάσιά τους στον Δυτικό Κόσμο. Ν.Π.

©2004-2019 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.