Το Φιλί της Μέδουσας: Το Ταό του Πολεμιστή

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

«Τί εννοείς, ότι γνωριζόμαστε από κάποια προηγούμενη ζωή;»
«Ναι σχεδόν, αλλά όχι ακριβώς έτσι. Πλέον για την Φυσική δεν υφίσταται ο γραμμικός χρόνος του χθες-σήμερα-αύριο, αλλά υπάρχουν άπειρα τώρα, σε Άπειρες Εναλλακτικές Πραγματικότητες.»
«Νομίζω ότι κατάλαβα τι εννοείς. Μπορεί δηλαδή να γνωριζόμαστε σε έναν κόσμο στον οποίο εγώ είμαι καθηγήτρια σε ένα σχολείο και εσύ υπάλληλος μίας εταιρείας.»
«Μπράβο, αυτό ακριβώς. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι καθένας μας διατηρεί μία μικρή σχέση με τον εαυτό του σε όλους αυτούς τους Εναλλακτικούς Κόσμους, έτσι με μία μικρή βοήθεια από τις δυνάμεις μέσα του, μπορεί να ανταλλάξει την συνείδησή του, με την εναλλακτική συνείδησή του.»
«Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, μου λες ότι μπορείς να ταξιδέψεις σε άλλους κόσμους και να πάρεις άλλες ταυτότητες, ενώ ταυτόχρονα είσαι ο εαυτός σου και καταλαβαίνεις ότι και η ταυτότητα που πήρες είναι και αυτή ο εαυτός σου;» ρώτησε εκστασιασμένη η Ηρώ.
«Έχω καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες να βάλω σε καλούπια λέξεων τα όσα προσπαθώ να πω, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα ή άκουσα μια τόσο καταπληκτική προσέγγιση, όσο αυτή που μόλις είπες. Ναι, αυτό ακριβώς εννοώ», απάντησε ο Άλκης ευχαριστημένος με την οξυδέρκειά της. Κάτι του έλεγε ότι η Ηρώ ήταν η πρώτη του μαθήτρια στην περιοχή στην Διδασκαλία της Φλόγας.

«Πω πω, καταπληκτικό σαν ιδέα. Το θέμα όμως είναι αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Εσύ το έχεις καταφέρει ποτέ;»
«Αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση και η βραδιά είναι πολύ όμορφη για να την περάσουμε συζητώντας ζητήματα Φυσικής. Πάντως ναι, το έχω κάνει πολλές φορές, γιατί είμαι δάσκαλος Πολεμικών Τεχνών και αυτού του είδους η ενασχόληση σου ανοίγει διάπλατα κάποιες πόρτες.»
«Τι εννοείς με το Πολεμικές Τέχνες; Μπουνιές και κλωτσιές;»
«Αυτή είναι η εκλαϊκευμένη έκδοση», απάντησε γελώντας ο Άλκης, «η πιο πραγματική είναι ότι Πολεμικές Τέχνες είναι η μέθοδος για να πολεμάς όσα σε κρατούν δέσμιο και δεν σε αφήνουν να γίνεις αυτό που όντως είσαι, Ελεύθερος και Ένθεος. Ουσιαστικά είναι κάτι σαν χορός, πολεμικός χορός για την ακρίβεια. Έχεις ακούσει ποτέ για τον Χορό των Γερανών που χόρευαν οι αρχαίοι Έλληνες; Κάτι αντίστοιχο έχουν και οι Τολτέκοι, με τον Χορό του Πολεμιστή. Εμείς τα λέμε Ταό, παραφθορά της ελληνικής λέξης Θεός. Ουσιαστικά το Ταό είναι ο Δρόμος προς την Θέωση».
«Μπορούν αυτό να το μάθουν και γυναίκες, ή είναι μόνο για άνδρες;»
«Αντιθέτως, προσωπικά πιστεύω ότι καταλληλότεροι μαθητές είναι οι γυναίκες, επειδή αφοσιώνονται περισσότερο σε ό,τι κάνουν. Μάλιστα η Ιστορία λέει ότι ο Πλάτωνας είχε αντίστοιχο τμήμα στην Ακαδημία του και η καλύτερη μαθήτριά του ήταν η Αρχεάνασσα.»
«Μάλιστα. Να σε ρωτήσω λοιπόν, έχεις σκοπό να διδάξεις Πολεμικές Τέχνες στην περιοχή μας;»
«Ναι, το σκέφτομαι σοβαρά», απάντησε ο Άλκης, ευχαριστημένος με το ότι η συζήτηση πήρε την τροπή που ήθελε.
«Ωραία, τότε θεώρησέ με σαν την πρώτη σου μαθήτρια», είπε η Ηρώ με τόση αθωότητα και ενθουσιασμό, που απέκλειε κάθε προηγούμενη υπόνοια ότι μπορούσε να ήταν Μήδεια.

… η συνέχεια στο βιβλίο.

Ιδιαίτερα βιβλία…
για ξεχωριστούς ανθρώπους.

©2004-2020 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.