Αθήνα 2004… η Μύηση ενός ολόκληρου Πλανήτη

Nick Panagodimitropoulos

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2004…
λαμβάνει χώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 στην Κοιτίδα της Φλόγας του Πολιτισμού.
Στην Ελλάδα…
και την Ιερή Πόλη των Αθηνών.
Στα Ελληνικά Χώματα, κάτω από τον Ελληνικό Ήλιο, 10.500 αθλητές μαζί με 5.500 προπονητές και συνοδούς από 201 χώρες, αγωνίστηκαν για το έπαθλο της Αριστείας…
την Ιδέα που θρέφει την Εξέλιξη.
Η Μύηση ενός ολόκληρου Πλανήτη στην των Ελλήνων Ιδέα…

Μύηση ενός ολόκληρου Πλανήτη

Μια Νέα Εποχή ξημέρωνε για την Ελλάδα…
αλλά σε καμία περίπτωση με τον τρόπο που νόμιζαν οι πολλοί. Φανταστείτε πως αυτή η Πορεία Ομόνοιας του Ελληνικού Λαού έπρεπε να περάσει το 2004 μέσα από την… Eurovision και το… Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, έτσι ώστε το Μήνυμα να “δέσει” όταν η Ιαχή “ΕΛΛΑΣ” ακούστηκε στις 13 Αυγούστου 2004, ημέρα Παρασκευή, σε εκείνη την Μυητική Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την Τελετή Έναρξης της μεγάλης Πρόκλησης για την Ελλάδα:
Ολυμπιακοί Αγώνες των Αθηνών, 2004…

ARKADIAN Nikolaos S. Panagodimitropoulos
Φέρνουμε το Αύριο, Σήμερα…

Το προσωπικό μου κομμάτι της ανάρτησης:
Αναμνήσεις από την πιο ιδιαίτερη δουλειά που έχω αναλάβει μέχρι σήμερα στην καριέρα μου, με την οποία στάθηκα ευλογημένος να είμαι μέρος μιας μεγάλης Στιγμής για την λατρεμένη μου Ελλάδα.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, είχα την τιμή να συνεργαστώ με ένα επιτελείο δημοσιογράφων μίας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ιαπωνίας, της Mainichi, σαν υπεύθυνος ασφαλείας και μετακινήσεων ενός μεγάλου αριθμού ανταποκριτών της.
Στην φωτογραφία η Διαπίστευση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών (και όχι της Αθήνας) του 2004…

Οι Ιάπωνες είναι αλαζονικός λαός, χαμογελαστοί και ευγενικοί πάντα, αλλά δεν μπορείς ποτέ να καταλάβεις αν είναι αληθινοί ή όχι. Θεωρούν τον λαό τους απογόνους των θεών και όλους τους υπόλοιπους γκαϊτζίν (ξένους), βαρβάρους.
Κουβέντα στην κουβέντα, όλη ημέρα μαζί ήμασταν, όταν έμαθαν πως είμαι sensei (δάσκαλος) πολεμικών τεχνών, κέρδισα την εμπιστοσύνη τους και μου έκαναν την τιμή να συζητήσουμε περί Φιλοσοφίας και λοιπών, μιας και γενικά είναι κλειστοί και λιγομίλητοι τύποι. Ο αρχισυντάκτης, ο Kawata, ήταν “μυημένος” στις Πολεμικές Τέχνες και κάναμε απίστευτες, πολύωρες συζητήσεις, πράγμα αδιανόητο για Γιαπωνέζο.
Μιλήσαμε για τον Κώδικα των Πολεμιστών, το Bushido, για τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, για τους 47 Ρονίν, για τον Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη, για το Έπος του 1940 στα αλβανικά βουνά, για τον Κολοκοτρώνη και τα Δερβενάκια. Απίστευτη η τιμή που ένιωσα, τόσο σαν Νίκος για τον χρόνο που μου διέθετε, όσο και σαν Έλληνας για την λάμψη στα μάτια του, κάθε φορά που μιλούσε για την Ιστορία μας, την οποία γνώριζε άψογα.

Η Μύηση ενός ολόκληρου Πλανήτη

Όσον αφορά το γενικότερο κομμάτι της ανάρτησης:
Φανταστείτε όσοι δεν ζήσατε και θυμηθείτε όσοι ζήσατε εκείνες τις ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ του Αυγούστου του 2004…
κατά την Μύηση ενός ολόκληρου Πλανήτη…

  • Ένας Ελληνικός λαός αδελφωμένος να γίνεται οικοδεσπότης αλλόγλωσσων ανθρώπων από ολόκληρο τον πλανήτη…
  • Τα μάτια των όσων δισεκατομμυρίων γήινων κατοίκων διαθέτουν τηλεοπτικό δέκτη στραμμένα σε μια μικρή γωνιά του πλανήτη που καλείται ΕΛΛΑΣ, να εστιάζει το βλέμμα του στην ΦΛΟΓΑ που ανάβει για να δώσει Νέο Φως στον Πλανήτη…
  • Οι ξένοι να έρχονται σωρηδόν για να γνωρίσουν το “souvlaki with tzatziki” και να επιστρέφουν στις χώρες τους χωρίς καν να συνειδητοποιούν πως έχουν βαπτισθεί στην Φλόγα των Ελλήνων…
  • Και όσοι εργαστήκαμε τότε για την Ολυμπιάδα, είτε σαν εθελοντές, είτε σαν ελεύθεροι επαγγελματίες (κυρίως όσοι δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ από Ελληνικό ταμείο, αλλά πληρωθήκαμε από Διπλωματικές Αποστολές ξένων χωρών, μην συμμετέχοντας έτσι σαν συνένοχοι στο τότε οικονομικό ΕΓΚΛΗΜΑ που έγινε από μερικά διακομματικά πρόσωπα κατά του Ελληνικού Λαού), ήμασταν περήφανοι για το ότι μετέχουμε σε κάτι ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΜΕΓΑΛΟ για το Μέλλον…

Το Μήνυμα του 2004 είναι και επίκαιρο Μήνυμα του 2023…
είναι ένα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ Μήνυμα, εκτός Τόπου και Χρόνου:
“ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, εδώ και χιλιάδες χρόνια, ό,τι και αν κάνουν, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να μας σβήσουν από τον χάρτη.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ γιατί η Φλόγα την οποία μοιράζουμε σε ολόκληρο τον Κόσμο, σιγοκαίει ΠΑΝΤΑ στις ψυχές μας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ…
γιατί είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.

©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ

Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.