Για να ανθίσει μια Συνεργασία, είτε αυτή είναι επαγγελματική, είτε μια απλή Φιλία ή ένας μεγάλος Έρωτας, θα πρέπει να ξεριζωθούν τα ζιζάνια της Ζήλειας και του Ανταγωνισμού. Ο συνεργάτης ή ο σύντροφός θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν Συναγωνιστής, όχι σαν Ανταγωνιστής.
Η επιτυχία σε μια διαπροσωπική σχέση, επαγγελματική, ερωτική, φιλική κ.ο.κ., βρίσκεται στο να μην απαιτείς από τον άλλον να εκπληρώνει τα «Θέλω» σου και μόνο, αλλά να μπορείς παράλληλα να καλύπτεις τα «Έχω ανάγκη» του…
«Το Όλον είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μελών του», έγραψε ο Αριστοτέλης, η Αρχή επάνω στην οποία βασίστηκε η Σχολή της Ψυχολογίας Gestalt, όπως ορίστηκε από τον Graf Christian von Ehrenfels. Η Θεωρία Gestalt αποτελεί έναν κλάδο της Ψυχολογίας που δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα στην σχολή της Gestalt (Μορφολογικής) Ψυχολογίας του Βερολίνου από τρείς φοιτητές, τους Max Wertheimer, Wolfgang Kοhler και Kurt Koffka.
Η λέξη «Gestalt» μεταφράζεται από τα Γερμανικά σαν «Μορφή», η σωστή της όμως μετάφραση σαν μετοχή του Αορίστου του ρήματος stellen (τοποθετώ) είναι φιλοσοφική και για τους «μυημένους» στην Επιστημονική Φαντασία του Fringe, θα μεταφραζόταν με μία λέξη σαν «Pattern» (Μοτίβο), ή το ακόμη πιο γνωστό «Matrix» (Μήτρα).
Η θεωρία αυτή συνοψίζεται με λιγότερα λόγια:
– Συνεχίστε την ανάγνωση … –
©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας
Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.