Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972.
Τελείωσε το 52ο Γενικό Λύκειο Κολωνού και έπειτα κατετάγη στις Ειδικές Δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας.
Εισήχθη στη Μ.Ε.Τ.Α. (Μοίρα Εκπαίδευσης Τοπικής Άμυνας), από την οποία αποφοίτησε με το Βαθμό του Υποψηφίου Εφέδρου Αξιωματικού Αμύνης Αεροδρομίων.
Υπηρέτησε ως Έφεδρος Αξιωματικός σε Απόρρητη Μονάδα Αεράμυνας, στην θέση του βοηθού Διοικητού Γραφείου Αμύνης και προϊσταμένου Αερονομίας, από όπου έφυγε το 1995 με το βαθμό του Εφέδρου Ανθυποσμηναγού Αμύνης Αεροδρομίων και τιμητικές συστάσεις.
Από το 1986 μέχρι σήμερα ασχολείται με τις Πολεμικές Τέχνες, έχοντας εντρυφήσει σε διάφορα συστήματα, Karate, Kung Fu, Tai Chi, Ninjutsu αποκομίζοντας γνώσεις τις οποίες συνδυάζει δημιουργώντας την Φωτεινή Υπέρβαση, ένα “ιδιαίτερο” Σύστημα Πολεμικών Τεχνών, στο οποίο “παντρεύονται” η Ελληνική Φιλοσοφία με τις Πολεμικές Τέχνες και την οποία διδάσκει επαγγελματικά από το 2003.

Tο 1996 εισέρχεται στην αγορά εργασίας των Ιδιωτικών Επιχειρήσεων παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας.
Εκπαιδεύεται από την Ισραηλινή International Security Consultancy σε διαδικασίες Φύλαξης Εγκαταστάσεων και εργάζεται στα τμήματα Ασφαλείας Πολυεθνικών Εταιρειών, απ’ όπου ολοκληρώνεται η εκπαίδευσή του “on the field”, αποκτώντας έτσι μεγάλης αξίας τεχνογνωσία στην παροχή Σύγχρονων Υπηρεσιών Ασφαλείας.
Εκπαιδεύεται από τη Βρετανική International Bodyguard Association σε διαδικασίες Προστασίας Φυσικών Προσώπων (Close Protection) και το 2004 ιδρύει την ARKADIAN – Προηγμένες Υπηρεσίες Ασφαλείας, με όραμα να φέρει κάτι πρωτοποριακό στην Ελλάδα και το χώρο των Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας.
Εργάζεται για μεγάλες εταιρείες και σημαντικά πρόσωπα του Δημοσίου Βίου, από όπου τιμάται με συστατικές επιστολές για το άριστο των υπηρεσιών που προσφέρει.
Εκπαιδεύει μεμονωμένα άτομα, αλλά και ομάδες ασφαλείας, αρκεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις που έχει θεσπίσει για τους υποψήφιους εκπαιδευόμενους.

Το 2015 επεκτείνει τις δραστηριότητες της ARKADIAN N.S.P. στον χώρο της Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων σε ολόκληρο το επιχειρησιακό φάσμα, την Ασφάλεια, τις Πωλήσεις, την Εκπαίδευση και την Πληροφορική.
Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Έχει μελετήσει τη Φιλοσοφία και τις Παραδόσεις της Αρχαίας Ελλάδας, ενώ τον ελκύει η έρευνα του Παράξενου.
Διαβάζει Εθνολογία, Λογοτεχνία, Ιστορία, Φιλοσοφία και οτιδήποτε έχει σχέση με την Αρχαία, αλλά παράλληλα Διαχρονική, Ελλάδα.
Πειραματίζεται στον χώρο της Ποίησης και της Πεζογραφίας, παίζει κιθάρα, μαθαίνει τις γλώσσες των ανθρώπων, Tαξιδεύει και προσπαθεί κάθε μέρα του επάνω σε αυτή την “Πραγματικότητα” να είναι αξέχαστη… να είναι ένα Όνειρο.

Για να μπορείς να διδάξεις την Θεωρία με επιτυχία, πρέπει πρώτα να την έχεις κάνει κτήμα σου στην Πράξη.
Η Αξία ενός εκπαιδευτή βρίσκεται, εν μέρει, στα πτυχία του…
ενός Δασκάλου, ολοκληρωτικά, στο επαγγελματικό του βιογραφικό. Τότε διαφέρεις από τους πολλούς “εκπαιδευτές” που δεν έχουν πράξει οι ίδιοι τίποτα απ’ όσα “παπαγαλίζουν” θεωρητικά στους άλλους.
Και κάνεις την Διαφορά…
Μια μικρή αναφορά των εταιρειών και φορέων που τον έχουν εμπιστευθεί στα 25 χρόνια της καριέρας του στους τομείς της Ασφάλειας, των Πωλήσεων και της Εκπαίδευσης, όσοι φυσικά μπορούν να αναφερθούν δημόσια χωρίς να εκτεθεί το Επαγγελματικό Απόρρητο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

* G4S TELEMATIX
* BOOKING.COM
* VODAFONE
* NOVA
* PeopleCert
* HP
* COSMOTE
* Epsilon Net
* Globo
* Netwave
* SIEMENS
* Velti

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

* Eurobank EFG
* Alpha Bank

ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΥ

* 3Ε – Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεων (The Coca Cola Company)
* British American Tobacco

ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ

* Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

* Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
* Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ
* Εφημερίδα MAINICHI (Κατάρτιση και εφαρμογή διαδικασιών Ασφαλείας για την Εφημερίδα “Mainichi” του Τόκιο, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας, για τις μετακινήσεις της δημοσιογραφικής αποστολής της εφημερίδας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων των Αθηνών, το 2004)

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΧΩΡΟΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ

* Athens Marina – The Mega Yacht Mooring
* Club Hotel Casino Loutraki
* ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – Εταιρεία Λειτουργίας
* ΙΚΕΑ
* Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

* Sport Camp
* Golden Horse

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

* Γυμναστήρια Universal
* Γυμναστήρια Joe Weider

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

* Ε.Τ.Φ.Α.
* Τεχνική Άνοδος Α.Τ.Ε.
* Τεχνόπολη Α.Τ.Ε.