Τα Τοτέμ της Δύναμης

Nick Panagodimitropoulos

“Στις πολεμικές τέχνες η ταύτιση με κάποιο ζώο είναι βασική τεχνική για να δώσεις μία μάχη.
Η δύναμη της τίγρης, η πονηριά και η σκληράδα του λύκου, η ακρίβεια του αετού, είναι μεγάλα εφόδια για έναν Πολεμιστή της Φλόγας, όταν οι περιστάσεις το απαιτήσουν”
, γράφω στο μυθιστόρημά μου “Επιστημονικής Φαντασίας” (πάντα εντός εισαγωγικών) “Το Φιλί της Μέδουσας” (το βρίσκετε εδώ).

“Η Φωτεινή Υπέρβαση  “Τίγρης–Αετός–Λύκος” βασίζεται στην κινέζικη τέχνη του Kung Fu και την ιαπωνική τέχνη του Ninjutsu, μέσα, όμως, από τον διαχρονικό Ελληνικό τρόπο σκέψης και φιλοσοφίας επάνω στη μάχη.
Μέσα από τις κινήσεις των ζώων, ο μαχητής βιώνει την αρχετυπική παρουσία της Δύναμης και κατορθώνει να υπερνικήσει το όποιο εμπόδιο σταθεί στον δρόμο του, όποιας μορφής και αν είναι αυτό.
Η διδασκαλία της Yoga δημιουργεί ευλυγισία και ευεξία, ενώ οι αναπνευστικές ασκήσεις καθαρίζουν τον οργανισμό από τις βλαβερές τοξίνες και ανοίγουν νέους δρόμους σε επίπεδα Αντίληψης”
, γράφω στην παρουσίαση του προσωπικού μου Συστήματος Πολεμικών Τεχνών “Φωτεινή Υπέρβαση” (μπορείτε να το γνωρίσετε εδώ).

Τα τρία Τοτεμικά Ζώα, τα Τοτέμ της Δύναμης, στα οποία βασίζεται η Φωτεινή Υπέρβαση είναι η Τίγρης, ο Αετός και ο Λύκος.
Ας δούμε ένα μικρό δείγμα του πώς η Τέχνη του Πολέμου και τα Τοτέμ της Δύναμης μπορούν να μας φανούν χρήσιμα, τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, κομμάτι της Εκπαιδευτικής Ύλης της Φωτεινής Υπέρβασης, και όχι μόνο, εδώ.

ARKADIAN Nikolaos S. Panagodimitropoulos
Φέρνουμε το Αύριο, Σήμερα…
Επικοινωνήστε μαζί μας

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ

Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.